Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

Учешће у пројекту „Млади ослушкују“ 

Објављено 27.09.2023 у »Пројекти

У уторак 19. септембра, у просторијама средње Пољопривредно-хемијске школе „Др Ђорђе Радић“ из Краљева, одржан је састанак на ком су присуствовали представници школе и локалних институција. Циљ састанка био је успостављање сарадње у оквиру пројекта „Млади ослушкују – Оснаживање ученичких парламената за промоцију и залагање за људска права“, односно пружање подршке ученицима, представницима Ученичког парламента поменуте школе.

У спровођењу и промоцији поменутих акција, ученици ће имати подршку локалних институција и организација, које су се одазвале позиву организатора. Састанкз су, поред представника школе, присуствовали и представници КЗМ из Краљева и преставници савета родитеља.

До краја године, за представнике локалне заједнице, као и за ученике и наставнике, биће одржано неколико обука које за циљ имају јачање компетенција у области људских права, њихове заштите и промоције.

Пројекат „Млади ослушкују“ спроводе организације цивилног друштва – Центар за образовне политике и Центар за социјалну политику, а финансијски је подржан од стране ЕУ.  

Top