Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

Акција “Oчистимо реке Србије“

Објављено 11.01.2020 у »Освести се природа те чека

У оквиру пројекта „Еко тим” коју организује дневни лист „Blic” и компанија „Vip” подржаном од подпредседника Владе Србије, Расима Љајића, а у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „Чистоћа” Краљево и Одсеком за заштиту животне средине Града Краљева организована је еколошка акција са циљем подизања јавне свести о очувању животне средине и природних ресурса.

Акција је почела 11.октобра у Краљеву и спроводиће се и у другим градовима Србије до децембра ове године. У плану је чишћење више од 20 река и приобаља широм Србије. Пољопривредно-хемијска школа „Др Ђорђе Радић”из Краљева је дала подршку развијању свести и одговорном односу према природним ресурсима учешћем ученика и наставника у овој акцији.

Акција у Краљеву је кренула од кошаркашких терена поред Ибра код атлетског стадиона, уз учешће око 60 ученика и три наставнице наше школе. У акцији су учествовали ђаци смерова пољопривредни техничар, техничар за индустријску фармацеутску технологију и техничар хортикултуре, као и чланови Еколошке секције и секције за органску производњу . Заједничком акцијом волонтера компаније „Vip”, радника ЈКП „Чистоћа“, грађана, чланова локалне самоуправе, ученика и наставника, прикупљена је велика количина смећа. Смеће и разни отпад који су се ту нашли не само да су ружили изглед обале реке Ибар, већ је и претило загађењу воде.

Један од ученика био је интервјуисан за 1.програм РТС-а, што се може погледати на интернету у емисији „Ово је Србија“ од 11.10.2019.год.

Тим „Освести се, природа те чека“

Top