Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

ЕРАЗМУС ПЛУС ПРОЈЕКАТ – ПОСЕТА ИТАЛИЈИ

Објављено 27.03.2023 у »Млетачки трговац

Школа учествује у Еразмус плус пројекту „Млетачки трговац: допринос борби против дискриминације и промоцији толеранције и отворености“, у партнерству са Немачком,Шпанјом, Италијом и Турском. Трајање пројекта планирано је до августа 2023. кроз активности које су организоване у седам фаза.
Циљ пројекта је заједнички рад на представи ,Мост“ као крајњем продукту, а свака партнерска школа има додатна задужења како би представа била што квалитетније припремљена и изведена. Наша школа је задужена за маркетинг.
У децембру је започета припрема за пету фазу пројекта, тако да је нова група ученика, започела пробе на представи „Мост“
Ученици који су заједно са педагошкињама Марселом Ескенази Милутиновић и Александром Јованкин Алексић боравили у Италији од 23-27.1.2023.године су: Милица Поповић, Јана Тимотијевић, Наталија Лазаревић и Снежана Радевић.
Боравили смо у Чивитавекији, а уз детаљно планирану агенду, проведено време је било са
обиљем активности и дешавања. Свакодневне активности имали смо у објектима школе I.T.E. G.Baccelli Institute и I.I.S Stenhal. Уз пробе за представу Мост, наставници из свих пет земаља су имали састанак ради даљих договора и координације активности. Имали смо прилике испробати делиције које су спремили учениици њихове школе јер је Италија задужена за кетеринг након главне представе у Немачкој.
Љубазни домаћини су нам први дан организовали обилазак Чивитавекије уз стручно водство и обилазак Националног археолошког музеја. Други дан је био посвећен посети Риму, почевши од Ватикана, били смо на Тргу Св.Петра, обишли смо Cаstel Sant’Angelo, Колосеум, фонтану ди Треви, Пантеон и друге знаменитости Рима.
Након Италије предвиђена је мобилност ученика у пратњи два наставника у Барселону, у марту 2023.године.

Top