Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

“Од предрасуде до Холокауста“

Објављено 25.04.2017 у »Радионице

Радионице “Од предрасуде до Холокауста“ у организацији удружења “Хавер Србија“ У нашој школи, 25. и 26. 04. 2017. године одржане су четири радионице за ученике првог, другог и трећег разреда на тему Од предрасуда до Холокауста. Учествовало је 130 ученика наше школе. 

Радионице је реализовала организација “Хавер Србија“ у оквиру пројекта “Знање – толеранција“. Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја. 

Хавер Србија се бави обрaзовањем младих са културом, традицијом и историјом јеврејског народа. 

Тема радионциа је била – од предрасуде до Холокауста. На примерен начин, методички добро осмишљен, водитељица радионица Мила Стојановић је ученике упознала са ризицима од предрасуда, антисемитизма, дискриминације. Ученици су се кроз антијеврејске законе упознали са Холокаустом, као потпуним обесрављивањем елементарних људских права. Током Холокауста живот је изгубило шест милона људи само зато што су били припадници јеврејског народа. Циљ ових радиониа је неговање културе сећања, подстицање емпатије према жртвама и разумевање који су могући ризици од тоталитарних режима.

Top