Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

Oтворена врата школе

Објављено 12.02.2024 у НОВОСТИ

Какав дан у нашој школи!  Субота  10. фебруар 2024. Дан отворених врата школе. Нису се само отворила врата школе већ и срца свих оних будућих ђака, њихових родитеља и нас који смо их спремно дочекали на прагу. Уживали су у обиласку школе, у њеној величини, гледали магију хемијских реакција, миловали наше животиње на школској економији. Пратили смо их у стопу, посматрали реакције на лицима срећне деце. Нови клинци! Сладили су се разноразним ђаконијама  свеже пристиглим  из наше школске пекаре, учествовали у наградним играма, радовали се наградама, навијали једни за друге!  И још важније, заузели су сваки кадар! Гурали су се у наше фотографије и у наше учионице! Нама, њиховим домаћинима и можда будућим наставницима остаје осећај задовољства и широк осмех као жеља да таква граја и гужва наставе годинама да испуњавају ходнике наше школе! За све оне младе људе који убудуће желе да су у складу са природом и животињама и да се тиме баве, ова школа је прави избор.

Дан отворених врата  реализован је кроз низ манифестација на тему “ Мој пас моја брига“.

Важно је знати да се хумано друштво не огледа само у томе како се односимо према другим људима већ и према томе како се односимо према другим живим бићима са којима делимо планету. Ово се посебно односи на псе који представљају један значајан друштвени тренд модерног доба.  Из тог разлога у школи су организоване следеће  радионице: „Питајте ветеринара“  на којима су ученици имали  прилике да  добију одговор на сва питања  о здрављу, исхрани и нези паса и „Свет под микроскопом“ на којој су  се упознали са микроорганизмима,узрочницима болести.   Желећи да код младих развију осећај одговорности расписан је и наградни конкурс на коме су  ученици кроз литерарне и ликовне радове, видео записе или фотографије oбрадили тему одговорног власништва.

Наставници и ученици школе образовних профила из области пољопривреде (пољопривредни, ветеринарски  и прехрамбени техничари, пекари), као и хемије, неметала и графичарства (заштита животне средине и техничари фармацеутске индустријске технологије) су се заједничким снагама потрудили да ова промоција остане у лепом сећању свима који су нас посетили.

Погледајте прилог телевизије Прва.

Top