Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

Представљање пројекта на сајму EcoFair 2019.

Објављено 03.01.2020 у »Освести се природа те чека

Од 2-4. октобра 2019. год. у Београду одржавао се 16. Међународни сајам заштите животне средине и природних ресурса EcoFair 2019, 15. Међународни сајам електричне енергије, рударства, гаса и нафте, обновљивих извора енергије и енергетске ефикасности и 7. Међународни сајам-паметни и сигурни градови. Сви су одржани у исто време под заједничким радним слоганом „СНАГА ПРИРОДЕ“.

Тим наставника Пољопривредно-хемијске школе ”Др Ђорђе Радић“ из Краљева узео је учешће на овој манифестацији. Наставници, чланови тима „Освести се, природа те чека“ представили су примере добре праксе у области заштите животне средине и природних ресурса кроз редовну наставу, ваннаставне активности, развој свести код ученика и сарадњу школе са другим иституцијама, стеченим током мобилности у оквиру Еразмус+ пројекта у Биотехничко-образовном центру у Љубљани. Излагање је представљено под називом „Путем образовања до знања о значају еколошког очувања“

Тим чини шест наставника и то: два члана из подручја рада хемије, неметала и графичарства, Ана Цветковић и Биљана Миливојевић и четири члана из подручја рада пољопривреде, производње и прераде хране, Ивана Џодан, Наталија Лутовац, Милана Маринковић и Горан Маринковић. Наставници су током мобилности провели пет радних дана у Словенији, а управа и колеге партнерске школе „BIC Ljubljana“ су се у потпуности потрудили да представе и омогуће увид у рад школе кроз све облике наставе и активности у области заштите животне средине. Посетили смо часове, присуствовали делу реализације вежби и практичне наставе, разговарали са колегама и ученицима везано за тему. Посетили смо и средњу пољопривредно-прехрамбену школу „GRM“ у Новом Месту и присуствовали реализацији наставе у блоку смера Техничар за заштиту природе током кампа на Бохињском језеру.

Чланови тима, координаторка Ана Цветковић и Ивана Џодан уз помоћ колегинеце Биљане Миливојевић представиле су пројекат на сајму EcoFair 2019 пред ученицима, уваженом гошћом из Министарства просвете, науке и технолошког развоја г-ђом Парезановић Ристић, присутним посетиоцима, помоћници директорке школе „Др Ђорђе Радић“ и другим колегама и члановима Тима. Према утврђеној сатници 03.10.2019. у 14 часова у Плавој сали Хале 1, представљене су активности током пројекта и закључак наученог кроз Еразмус+ мобилност. Дати су примери добре праксе и предлог активности које се без већих напора и финансијског улагања могу спровести у нашим школама.

Тим „Освести се, природа те чека“

Top