Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

Савиндан у нашој школи

Објављено 02.02.2023 у »Приредбе

     Након врло садржајне године јубилеја, наши ђаци, као да су једва чекали да нам сервирају „богату светосавску трпезу“. Припреме хорског и драмско–рецитаторског програма  обележавања Савиндана трајале се готово два месеца. Дух светосавља се осећао на свакој проби, на сваком часу на коме смо увежбавали светосавске програмске садржаје…

     Ове године нашу прославу су употпунили литерарно-ликовни конкурси при Храму Светог Саве у Краљеву на нивоу Града, као и Конкурс у организацији Кола српских сестара на нивоу наше школе. Награђени ученици су узели учешћа на самим приредбама, како у нашој школи, тако и на Светосавској академији у Храму Светог Саве у Краљеву. Наша Школа је ове године посебно почаствована јер се на овој Академији, поред првонаграђене ученице Јоване Мићевић, публици представила и наша ученица Магдалена Максимовић отпојавши, уз пратњу црквеног хора, песму „Грачанице, причо над причама“.

    Светитељу оче Саво, у име свих нас који смо на твоме путу просветитељства, молимо те, умудри нас и поучи да и ми на знање и спасење будемо нашим ђацима, дај нам смиреноумље како би стрпљиво одговорили на сваки захтев наших ученика, и умоли Бога да нас удостоји да заједно са тобом сви скупа будемо наставници и учитељи пута који води у живот.

Светосавска академија храма Светог Саве (наше ученице можете погледати од 38 мин.)

Top