Пољопривредно – хемијска школа „Др Ђорђе Радић“ Краљево

ЗАЈЕДНО ЈЕ ЛАКШЕ – „Анатомија, физиологија, кондиција и конституција паса“

Објављено 16.01.2023 у »Радионице

Први део планиране сарадње ученика и наставника Пољопривредно- хемијске школе „Др Ђорђе Радић“ и Шумарске школе  одржан је у  петак, 23.12.2022. године кроз  заједничку (групну) наставу  из предмета Кинологија и  Ловна кинологија. У кабинету за анатомију животиња пољопривредно хемијске школе, ученици образовног профила ветеринарски техничар су својим вршњацима, техничарима за ловство и рибарство, представили анатомију, физиологију, кондицију и конституцију паса. У трајању од три школска часа смењивале су се  различите активности које су ученици четвртог разреда заједно  са наставницом ветеринарске групе предмета, Иреном Ђенић Јанић, осмислили и припремили. Активности су се састојале из: вршњачке едукације (занимљива предавања о скелету, мишићима и органским системима паса), специјално за ту прилику креираног видео записа о кондицији и конституцији паса и практичног  задатка који су ученици шумарске школе кроз групни рад  решавали.

Активности су се састојале и из забавног дела током ког су ученици проверавали своја знања тако што су  заједнички  решавали слагалице, укрштенице, питалице.

Општи је утисак да је сарадња била веома успешна и да су ученици веома са задовољством прихватили овакав начин рада. Планирано је да се сарадња настави и у другом полугодишту када ће тема бити болести и исхрана паса.  

 Поздрав Ирена!

Top